Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026
14.5 C
Athens
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026

    Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί Ελλήνων από το Σουδάν

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Ακόμα δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

    Aργά χθες το βράδυ, έφτασαν με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

    Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στην Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ (Annalena Baerbock), για τη βοήθεια που παρέχει η χώρα της στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

    «Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.

    Οι μάχες στο Σουδάν συνεχίζονταν χθες παρά το ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη θεωρητικά εφαρμόζεται κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησαν τα μέρη, χάρη σε μεσολάβηση των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, για 72 ώρες.

     

    [banner id=”143729″]

     

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ