Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026
15.6 C
Athens
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026

    Προσωπικός αριθμός: Έφτασε η ώρα – Πότε βγαίνει στον «αέρα»

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε
    Τι θα ισχύει για ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

    Στις 10.00 σήμερα (Δευτέρα) το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, με αντικείμενο την ενσωμάτωση του προσωπικού αριθμού πολίτη στη νέα αστυνομική ταυτότητα.

    Υπενθυμίζεται πως για τον προσωπικό αριθμό και για τις νέες ταυτότητες, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ πως «όσοι έχετε ήδη εκδώσει ταυτότητα, δεν χρειάζεται να την αντικαταστήσετε. Φυσικά και παραμένει σε ισχύ έως την ημερομηνία λήξης της».

    Αναφερόμενος στον νέο προσωπικό αριθμό, ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε πως «Ο προσωπικός αριθμός θα αποτελείται από τρία αλφαριθμητικά ψηφία και το ΑΦΜ. Ως αλφαριθμητικά εννοούμε αριθμούς και γράμματα κοινού χαρακτήρα από το ελληνικό και λατινικό αλφάβητο. Τα δύο πρώτα επιλέγονται, ενώ το τρίτο προκύπτει αυτόματα».

    Σε περίπτωση που ο πολίτης δεν επιλέξει τα δύο αλφαριθμητικά εντός τριμήνου, το σύστημα θα τα ορίσει αυτόματα.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ