Ειδήσεις
Μία έξτρα γονική άδεια για όλους τους γονείς – Τι έρχεται στα σχολεία

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων έφεραν και μια έκπληξη για τους εργαζόμενους γονείς καθώς καθιερώνεται μια νέα εξτρά γονική άδεια στο πλαίσιο της θέσπισης υποχρεωτικής ενδοσχολικής συνεκπαίδευσης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων/ασκούντων την επιμέλεια την 11η Δεκεμβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού.
Όπως ανακοινώθηκε σημαντικός ρόλος στην εξάλειψη των φαινομένων εφηβικής βίας και νεανικής παραβατικότητας είναι αυτός των γονέων και των κηδεμόνων. Η νέα στρατηγική κατά της βίας ανηλίκων δίνει πρωτίστως έμφαση στην ανάπτυξη κουλτούρας συνεργασίας μεταξύ σχολείου, οικογένειας και κοινότητας, στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των γονέων/ ασκούντων την επιμέλεια παιδιών στη σχολική ζωή και δευτερευόντως σε συνέργειες των σχολικών μονάδων με την τοπική κοινότητα. Υπό το πρίσμα αυτής της φιλοσοφίαςπροκύπτει η αναγκαιότητα συνεκπαίδευσης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων/ασκούντων την επιμέλεια, η οποία θα στηρίζεται στις αρχές της «μικτής μάθησης» και θα κυμαίνεται από τη διά ζώσης, πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, μέχρι την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με βάση τις αρχές της σύγχρονης και ασύγχρονης επικοινωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται η υποχρεωτική ενδοσχολική συνεκπαίδευση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων/ασκούντων την επιμέλεια. Αφού τεθεί σε διαβούλευση και ψηφιστεί ο νόμος, στις 11 Δεκεμβρίου κάθε έτους ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού οι εργαζόμενοι γονείς θα δίνουν το παρών στις σχολικές μονάδες και θα παρακολουθούν συζητήσεις και προγράμματα με εποπτεία ειδικών σε ζητήματα π.χ. πρώιμης παρέμβασης, διαπαιδαγώγησης ανηλίκων, ψυχικής υγείας και ανθεκτικότητας.
Μάλιστα όπως διευκρινίστηκε αυτήν την ημέρα θα παρέχεται δικαιολογημένη άδεια στους γονείς από την εργασία τους, βάσει νομοθετικής ρύθμισης των συναρμόδιων Υπουργείων. Προς ώρας δεν έχει διευκρινιστεί αν η εν λόγω νέα γονική άδεια θα καλύπτει και τις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ θεωρείται «κλεισμένη» για γονείς μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ