Ειδήσεις
Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα τα πρώτα επτά ψυγεία για το εμβόλιο των Pfizer / BionTech
Στην Ελλάδα βρίσκονται τα πρώτα επτά ειδικά ψυγεία, στα οποία θα γίνεται η αποθήκευση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNtech. Μάλιστα, τον επόμενο μήνα αναμένονται και άλλα επτά παρόμοια.
Τα εμβόλια διατηρούνται σε ειδικά διαμορφωμένους ψυκτικούς θαλάμους, με θερμοκρασίες στους -80 βαθμούς Κελσίου. Κάθε ψυγείο χωρά έως και 100.000 εμβόλια.
Σύμφωνα με το OPEN, τα τέσσερα από τα επτά ψυγεία ήρθαν με φορτηγά τις προηγούμενες ημέρες.Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που προμηθεύτηκαν τους ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους. Κάποιοι απ’ αυτούς θα παραμείνουν στις κεντρικές αποθήκες, ενώ τα υπόλοιπα ψυγεία θα μεταφερθούν σε πέντε με έξι κεντρικά σημεία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.
Εφόσον το εμβόλιο λάβει άμεσα έγκριση, με βάση το χρονοδιάγραμμα αναμένεται ότι θα φτάσει στη χώρα μας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Με βάση τον σχεδιασμό προηγούνται οι εμβολιασμοί των υγειονομικών και όσων βρίσκονται σε κλειστές δομές. Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προσομοιώσεις εμβολιασμών.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν