Ειδήσεις
Κλειστά τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου τα αμαξοστάσια καθαριότητας των Δήμων
Με απόφαση της Π.Ο.Ε- Ο.Τ.Α τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 τα αμαξοστάσια όλων των Δήμων της χώρας θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη πένθους για τον τραγικό θάνατο εργαζομένου στην καθαριότητα του Δήμου Αλίμου.
Αναλυτικά, η ΠΟΕ – ΟΤΑ, σημειώνει:
«Δίχως τέλος πλέον οι θάνατοι συναδέλφων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Ημέρα με την ημέρα, η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θρηνεί την απώλεια συναδέλφων, θύματα όλοι της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων Κυβερνητικών Υπηρεσιών και των Αιρετών, της απίστευτης εντατικοποίησης της εργασίας, της παντελούς έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας, της μη τήρησης ακόμη και της υφιστάμενης νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια, αλλά και του κακοσυντηρημένου και πολλές φορές επικίνδυνου μηχανολογικού εξοπλισμού.
Μετά τον ακαριαίο θάνατο του συναδέλφου στον Ασπρόπυργο το πρωί της περασμένης Παρασκευής (9-11-2018) και πριν ακόμη στεγνώσουν τα δάκρυα των συναδέλφων, σήμερα Παρασκευή 16-11-2018, στις 5 τα ξημερώματα, ένα νέο θανατηφόρο ατύχημα συνέβη με την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, κοντά στο ΧΥΤΑ Φυλής. Ο οδηγός του οχήματος έχασε την ζωή του.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό γεγονός που προστίθεται στα εργατικά ατυχήματα είναι και στον Δήμο Σκιάθου που χρησιμοποίησαν ως ηλεκτρολόγο, υπάλληλο που προσλήφθηκε ως εργάτης καθαριότητας, για να αλλάξει λάμπες με τον γερανό με αποτέλεσμα να κτυπηθεί από το ρεύμα και να πέσει από ύψος 6 μέτρων και να τραυματιστεί σοβαρά.
Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α τα γκαράζ καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Ας αναλάβει ο καθένας επιτέλους την ευθύνη του. Τόσο το Υπουργείο Εργασίας όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών που είναι υπεύθυνα για τους ελέγχους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας όλων των Δήμων, όσο και οι Αιρετοί όλης της χώρας που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών. Πόσο αίμα πρέπει επιτέλους να χυθεί στον αγώνα του μεροκάματου για να ευαισθητοποιηθούν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας;
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την βαθιά θλίψη και οδύνη της για την απώλειά των συναδέλφων και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των εκλιπόντων.
Η ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ… ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!»
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν