Connect with us

Ειδήσεις

«Η οδός Φραγκοκλησιάς θα είναι μονόδρομος για το Μαρούσι»

Published

on

«Δεν θα επιτρέψουμε η οδός Φραγκοκλησιάς να γίνει δρόμος διπλής κυκλοφορίας. Το τμήμα της διαδημοτικής οδού που διέρχεται από το Μαρούσι, θα είναι μονόδρομος με έξοδο προς τη Λ. Πεντέλης και με απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων», διαβεβαίωσε τους κατοίκους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση παράδοσης της οδού, μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξής της με δικαστική απόφαση του ΣτΕ.

Ο κ. Πατούλης καυτηρίασε έντονα τη στάση ορισμένων που «για λόγους κομματικού καιροσκοπισμού» ενόψει των δημοτικών εκλογών προχωρούν στην παραπληροφόρηση των κατοίκων του Πολύδροσου «διασπείροντας ανακρίβειες και ψεύδη», όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης της κυκλοφορίας στο νέο δρόμο:
«Εμείς έμπρακτα έχουμε αποδείξει ότι το κόμμα μας είναι το Μαρούσι. Σε αυτούς τους «γνωστούς –αγνώστους» που δημιουργούν προβλήματα στην πόλη και με τα ψέματά τους δεν θέλουν να ακουστεί η αλήθεια, εμείς απαντάμε ότι ο νέος δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία  μετά από διαβούλευση και ουσιαστικό διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής».

«Πράσινη διαδρομή πεζών και ποδηλάτου»  
Παράλληλα, όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, ξεκινά η μεγάλη παρέμβαση βιοκλιματικής ανάπλασης στη γειτονιά του Πολύδροσου με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτου, μέσα από την ισχυρή και αποτελεσματική διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων, που δεν θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους πολίτες. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης. Η «πράσινη διαδρομή» θα διασχίζει της οδούς Πηγάσου – Σάμου- Φραγκοκλησιάς και Ευζώνων.

«Αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής»
Στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση κάθε γειτονιάς. Ήδη το διάστημα που προηγήθηκε ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν οι μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία των γειτονιών της πόλης, μεταξύ των οποίων είναι και η γειτονιά του Πολύδροσου. Μέσα από την ισχυρή διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, έπειτα από πολλά χρόνια τα πρώτα  3,5 εκ. ευρώ θα διατεθούν στο Μαρούσι για τα όμβρια ύδατα.                   
        

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ