Ειδήσεις
Επίσημη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη στη Ν. Κορέα
Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη Σεούλ, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε σειρά συναντήσεων συνεργασίας με τις διοικήσεις του Εθνικού Μουσείου της Ν. Κορέας, του National Palace Museum, του Gyeongbokgung και του Leeum Museum, ενημερώνει ανακοίνωση του ΥΠΠΟ. Το κύριο θέμα στις συγκεκριμένες συναντήσεις ήταν η εκκίνηση συνεργασίας των μουσείων αυτών με τα ελληνικά κρατικά και δημόσια μουσεία, η ανταλλαγή καλών πρακτικών, τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμόνων.
Η Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Jongmyeo Shrine, στο οποίο εκτελούνται από το 2020 μεγάλης κλίμακας εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης. Το ιερό, το οποίο είναι ενταγμένο στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι αφιερωμένο στη λατρεία των λαοφιλών βασιλέων και βασιλισσών της δυναστείας Joseon (1392-1910). Το ιερό ιδρύθηκε στον ύστερο 14ο αι., καταστράφηκε κατά την 35ετή ιαπωνική κατοχή, στον 16ο αι. και ξανακτίστηκε στον πρώιμο 17ο αι., ενώ φέρει και κάποιες υστερότερες επεκτάσεις. Προηγήθηκε της αυτοψίας στο εργοτάξιο, εκτενής ανταλλαγή απόψεων με τους ειδικούς επιστήμονες για τον τρόπο συντήρησης και αποκατάστασης μεγάλων ξύλινων κατασκευών.
Η Λίνα Μενδώνη απέτισε φόρο τιμής και κατέθεσε στεφάνι στο War Memorial στη μνήμη των 194 Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας. Ακολούθως, επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη και το Μουσείο του War Memorial όπου εκτίθενται ενθυμήματα της συμμετοχής των Ελλήνων Στρατιωτικών στον Πόλεμο.
Την υπουργό Πολιτισμού στην επίσκεψή της συνοδεύουν η πρέσβης της Ελλάδας στη Σεούλ Αικατερίνη Λούπα, η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δρ Ολυμπία Βικάτου και στελέχη του ΥΠΠΟ.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς