Ειδήσεις
Γάζα: Κλιμακώνονται οι επιθέσεις από το Ισραήλ – Ο ρόλος του Κατάρ
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν σήμερα πως έχουν πλήξει περισσότερους από 11.000 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου που ξέσπασε με αφορμή την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
«Από την αρχή του πολέμου οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν πλήξει περισσότερους από 11.000 στόχους που σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις του Ισραήλ οδήγησαν την Πολεμική Αεροπορία να χτυπήσει κτίριο στην Τζαμπαλίγια όπου ήταν συγκεντρωμένα αρκετά στελέχη της Χαμάς, ανέφεραν οι IDF.
Τουλάχιστον έξι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν κατοικημένες περιοχές στον προσφυγικό καταυλισμό στα περίχωρα της πόλης της Γάζας την Τρίτη, σκοτώνοντας περισσότερους από 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 150 άτομα, δήλωσαν αξιωματούχοι της Χαμάς.
Το Κατάρ μεσολάβησε σε συμφωνία ανάμεσα σε Αίγυπτο, Χαμάς και Ισραήλ για απομακρύνσεις αμάχων
Στο μεταξύ, το Κατάρ μεσολάβησε για τη σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και τη Χαμάς, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, για να επιτραπεί η απομάκρυνση κατόχων ξένων διαβατηρίων και κάποιων τραυματιών σε κρίσιμη κατάσταση από την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή που ενημερώθηκε για τη συμφωνία.
Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα παραμείνει ανοιχτό το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα που συνδέει την Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο για απομακρύνσεις, πρόσθεσε η πηγή.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου5 ημέρες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός8 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12