Ειδήσεις
Βρήκε… σπίτι το Λαογραφικό Μουσείο Παλλήνης
Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόταση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου, για τη μίσθωση κατάλληλου ακινήτου που θα στεγάσει το Λαογραφικό Μουσείο Παλλήνης.
Την πρόταση υπερψήφισαν, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 28 Απριλίου 2022, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, ο ανεξάρτητος δημοτικός συμβούλου, Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Ιωάννης Χαλκίδης.
Καταψήφισαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας.
Το ακίνητο που θα στεγάσει το Λαογραφικό Μουσείο, πρέπει να βρίσκεται εντός του Παλαιού Κέντρου της Δ.Ε. Παλλήνης και να έχει επιφάνεια τουλάχιστον 200 τ.μ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος είχε προαναγγείλει την ίδρυση και λειτουργεία του Λαογραφικού Μουσείου Παλλήνης, στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου «Ο Παλληνεύς». Το κόστος ίδρυσης και λειτουργίας του Μουσείου, θα καλυφθεί εξ΄ ολοκλήρου από τον Δήμο Παλλήνης ενώ ο Σύλλογος, θα αναλάβει τη λειτουργία του.
Με την ίδρυση του Μουσείου, ο Δήμος Παλλήνης κάνει ένα μεγάλο βήμα για την καταγραφή, διάσωση και ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας, του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης της Παλλήνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν