Ειδήσεις
Απεργία αύριο σε efood και Wolt
Σε πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν αύριο οι διανομείς σε efood και Wolt, διεκδικώντας από τους εργοδότες την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.
Την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής διαιτησίας από την οποία θα εξαρτηθεί η θέσπιση ή μη κατώτατων αμοιβών στη Wolt, με δεδομένη την άρνηση για υπογραφή συλλογικής σύμβασης.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βικτωρίας, κάτω από τα γραφεία του ΟΜΕΔ, όπου θα επιδοθούν για δεύτερη φορά τα αιτήματα των εργαζομένων και θα απαιτηθεί η άμεση διαιτητική απόφαση που αφορά το καθεστώς συνεργασίας με τις πλατφόρμες.
Στη Θεσσαλονίκη η αυριανή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 13.30 στην πλατεία Αριστοτέλους και η αντίστοιχη στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου στις 11 το πρωί.
Από την άνοιξη του 2022 η Wolt κατήργησε τον κατάλογο σταθερής αμοιβής ανά έργο διανομής και χιλιομετρικής αποζημίωσης και ήδη από τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ανακοίνωσε την εφαρμογή του δυναμικού μοντέλου τιμολόγησης που αφορά τον προσδιορισμό της αμοιβής ανά έργο διανομής βάσει ποικίλων παραμέτρων.
-
Γενικά άρθρα2 ημέρες ago
Το μεγαλύτερο τούνελ στην Αττική – Ποια διαδρομή θα εξυπηρετεί
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα7 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής