Ειδήσεις
Ένας νεκρός από ρωσικές επιθέσεις στη Χερσώνα

Ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο ενώ δύο τραυματίσθηκαν στην Ουκρανία, στη νότια περιφέρεια της Χερσώνας, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι τοπικές αρχές.
Στο χωριό Ταβρίισκε, ρωσικό αεροπορικό πλήγμα σκότωσε έναν κάτοικο που είχε γεννηθεί το 1987, ανακοίνωσε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης Ολεκσάντρ Προκούντιν.
Σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση, «κατευθυνόμενες βόμβες έπληξαν μια πολυκατοικία» τραυματίζοντας έναν άλλο άνδρα 34 ετών, ο οποίος βρισκόταν στην κατοικία του.
Εξάλλου, στην περιφέρεια του Κοραμπέλνι, νυκτερινός ρωσικός βομβαρδισμός προκάλεσε τον τραυματισμό ενός 70χρονου, ανακοίνωσαν μέσω του Telegram οι δημοτικές αρχές της Χερσώνας.
Στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν στη διάρκεια της νύκτας 50 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Σχεδόν τα μισά απ’ αυτά καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ στα σύνορα με την Ουκρανία, διευκρίνισε το υπουργείο μέσω του Telegram. Τα υπόλοιπα καταστράφηκαν πάνω από άλλες ρωσικές περιφέρειες, από τα οποία τρία πάνω από την περιφέρεια της Μόσχας, πρόσθεσε το υπουργείο.
Στο διπλωματικό επίπεδο, οι συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο, παρά την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Μόσχα απαιτεί κυρίως να της παραδώσει το Κίεβο τέσσερις ολόκληρες περιφέρειες (Χερσώνα, Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια), επιπλέον της προσαρτημένης Κριμαίας, απαιτήσεις που θεωρούνται απαράδεκτες από την Ουκρανία.
Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε χθες, Τετάρτη, συμφωνία με το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη δημιουργία ενός ειδικού δικαστηρίου με στόχο να ασκήσει διώξεις και να δικάσει τους υπεύθυνους του «εγκλήματος της επίθεση εναντίον της Ουκρανίας».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν