Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας - Εκάλης
Οι προτάσεις του Β. Ξυπολυτά για την Πολιτική Προστασία στα Βόρεια Προάστια
Τόσο το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας όσο και οι Δήμοι των Βορείων Προαστίων φαίνεται να ετοιμάζονται και να προετοιμάζονται για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, το χειμώνα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να πλήξουν την Αττική.
Αυτό ήταν και το θέμα της χτεσινής συνάντησης του Υπουργού Βασίλη Κικίλια και των Δημάρχων.
Καλά διαβασμένος και με προτάσεις – οι οποίες έγιναν έχρησαν αποδοχής – ήταν ο νέος Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς. Συγκεκριμένα ο κ. Ξυπολυτάς εισηγήθηκε τη διάθεση μηχανημάτων έργου του Στρατού στα στρατόπεδα του Βορείου Τομέα ώστε, όταν καταστεί ανάγκη, να συμβάλλουν άμεσα στη διάνοιξη των πιο δύσβατων δρόμων, γενικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την άμεση ευελιξία των Δήμων σε ακραία καιρικά φαινόμενα, και την νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δήμοι να έχουν την δυνατότητα αγοράς μεταχειρισμένων μηχανημάτων Πολιτικής Προστασίας (π.χ. pick up και πυροσβεστικά) και τέλος, τη δημιουργία εκστρατειών ενημέρωσης των πολιτών σε κεντρικό επίπεδο και όχι από κάθε Δήμο ξεχωριστά για την προετοιμασία και προφύλαξη τόσο των πολιτών όσο και των περιουσιών τους.
Ο κύριος Ξυπολυτάς – πριν αναλάβει καθήκοντα- έχει προβεί στις κατάλληλες κινήσεις και συναντήσεις προκειμένου η κακοκαιρία να βρει το Δήμο και τους δημότες όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένους και θωρακισμένους από τα καιρικά φαινόμενα.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου4 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις5 ημέρες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα1 εβδομάδα ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές