Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2026
12.6 C
Athens
Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2026

    Τι συμφωνήθηκε μεταξύ ΚΕΔΕ – Βρούτση για την κατάρτιση εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα των Δήμων

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Μετά από συνεργασία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, διευθετείται το θέμα της κατάρτισης των ωφελούμενων στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα και οι δήμοι δεν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό ενόψει το εορτών των Χριστουγέννων.

    Ειδικότερα, ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε από τον κ. Βρούτση, στα προγράμματα κατάρτισης, η έναρξη των οποίων είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, να ενταχθούν μόνο οι εργαζόμενοι οι συμβάσεις των οποίων λήγουν άμεσα. Για όσους εργαζόμενους οι συμβάσεις τους λήγουν μετά τις γιορτές, η κατάρτισή τους να μετατεθεί για αργότερα. Έτσι οι δήμοι θα έχουν στη διάθεσή τους το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

    Κατόπιν αυτού και μετά το άμεσο ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου, όπως ενημερώθηκε ο κ. Παπαστεργίου, εκδόθηκε απόφαση από τον Υπουργό Εργασίας Γ. Βούτση, σύμφωνα με την οποία για όσους ωφελούμενους η απασχόληση λήγει μετά τη 15/01/2020, αυτοί δύνανται να ενταχθούν σε τμήματα τα οποία θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr στην ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ, εντός της επόμενης εβδομάδας με νεώτερη σχετική ανακοίνωση.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ