Connect with us

Χαλανδρίου

Φεστιβάλ Ρεματιάς: Στις 2/7 η “αυλαία” της μεγάλης καλοκαιρινής γιορτής

Published

on

  • Νύχτες Αλληλεγγύης 2025

Ξεκινά στις 2 Ιουλίου το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2025 του Δήμου Χαλανδρίου που θα διαρκέσει έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Για μια ακόμα φορά, το καλοκαίρι στη Ρεματιά θα γεμίσει απο ένα πλούσιο πρόγραμμα 42 ξεχωριστών ποιοτικών εκδηλώσεων από όλες τις παραστατικές τέχνες.

Η συντριπτική πλειονότητα των εκδηλώσεων (34 από τις 42) είναι όπως κάθε χρόνο, δωρεάν για το κοινό. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας σε κάθε εκδήλωση.

Το Φεστιβάλ με χαρά θα δεχτεί και φέτος τη συνεισφορά των θεατών σε τρόφιμα, φάρμακα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου.

Όπως κάθε χρόνο, από τη σκηνή του Θεάτρου της Ρεματιάς θα περάσουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και θα εκτελεστούν σημαντικές παραστάσεις ενώ δεν λείπουν τα ειδικά αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες όπως και οι ειδικές εκδηλώσεις για τους νέους και τα παιδιά.

Η αυλαία ανοίγει με ένα ειδικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τα 100 χρόνια απο τη γέννηση του, απο την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Ιωαννίδη, σε ενορχήστρωση Ελευθέριου Καλκάνη και σολίστ τους τραγουδιστές Δημήτρη Μπάση και Βίκυ Καράτζογλου.  Η ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ θα αποδώσει κείμενα αναφορικά με το έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου συνθέτη.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Χριστίνα Μαχαίρα δήλωσε: «Το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης έρχεται και φέτος να ανοίξει χώρο για συλλογική ανάσα, συγκίνηση, μνήμη και σκέψη.
Δυστυχώς, φέτος, μας βρίσκει χωρίς τον αγαπημένο μας Σέργιο Γκάκα. Τον άνθρωπο που καθιέρωσε αυτό το φεστιβάλ ως μια καλοκαιρινή γιορτή της πόλης και μια ανοιχτή αγκαλιά για τους ανθρώπους του Χαλανδρίου και όχι μόνο.

Σε έναν κόσμο που μοιάζει όλο και πιο σκοτεινός, ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ελπίδα και στήριγμα για να κρατηθούμε όρθιοι.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ