Αθλητισμός
2ος Αδριάνειος Ποδηλατικός γύρος από τους Δήμους Χαλανδρίου και Αχαρνών
- Τα πρώτα δύο μέρη της διαδρομής είναι φιλικά για όλους/ες
- Διαδρομή: Ολυμπιακό χωριό, Αχαρνές (αφετηρία) – ΟΑΚΑ – Δεξαμενή Αδριάνειου στην Ελ. Αλαμέιν, Χαλάνδρι – Δεξαμενή Κολωνακίου
Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αχαρνών συνδιοργανώνουν μαζί με την Αδριάνεια Κοινότητα Χαλανδρίου, το Σύλλογο «Επισκήνιον» για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών και την ποδηλατική ομάδα Νυχτοπεταλιές, ποδηλατικό γύρο στα ίχνη του Αδριάνειου Yδραγωγείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.
Την Κυριακή 23 Μαρτίου γινόμαστε «ποδηλάτες του νερού» και γνωρίζουμε το Αδριάνειο Υδραγωγείο. Ποδηλατούμε στα ίχνη ενός αρχαίου, αλλά ακόμα ζωντανού και άγνωστου, τεχνικού έργου και υδάτινου πόρου της πόλης μας, ενισχύοντας παράλληλα έναν βιώσιμο τρόπο μετακίνησης.
Αφετηρία στις 10.00 π.μ. από το Ολυμπιακό Χωριό (Σπ. Λούη & Ι. Μελισσανίδη, Αχαρνές) και με στάσεις στα πηγάδια του Αδριάνειου Υδραγωγείου στο ΟΑΚΑ και το Χαλάνδρι οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν στην πλ. Δεξαμενής στο Κολωνάκι, πριν από την επιστροφή στο Δήμο Αχαρνών. Σε κάθε στάση θα υπάρξει ξενάγηση για την ιστορία του Αδριάνειου Υδραγωγείου, από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, αλλά και για τη σύγχρονη ανάδειξη του ως καινοτόμας υποδομής μη πόσιμου νερού, από την ΕΥΔΑΠ.
Τα πρώτα δύο μέρη της διαδρομής (Ολυμπιακό χωριό – ΟΑΚΑ, 15,4 χλμ. και ΟΑΚΑ – Ελ Αλαμέιν Χαλάνδρι, 3,7 χλμ.) είναι φιλικά για όλους/ες και για ποδηλάτες/ισσες μικρότερης ηλικίας (από 11 χρονών και πάνω), πάντα με συνοδεία. Τα επόμενα δύο Ελ Αλαμέιν, Χαλάνδρι – Δεξαμενή, Κολωνάκι (8,4 χλμ.) και η επιστροφή Δεξαμενή, Κολωνάκι – Αχαρνές (15,4 χλμ.) είναι για πιο έμπειρους ποδηλάτες.
Στη διαδρομή θα υπάρχει κατάλληλη συνοδεία και υποστήριξη για τη διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών ασφαλούς ποδηλασίας στο οδικό δίκτυο.
Παρακαλούνται όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες να είναι εφοδιασμένοι με ποδηλατικό κράνος.
Δηλώσεις συμμετοχής
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:
Αδριάνεια Κοινότητα Χαλανδρίου, email: [email protected] , τηλ.: 210 68 95 802
ΝυχτοΠεταλιές, email: [email protected] , τηλ.: 6977 46 82 67
Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να ενημερώσουν αν επιθυμούν βοήθεια για τη μεταφορά των ποδηλάτων τους από το Χαλάνδρι στην αφετηρία (Ολυμπιακό Χωριό) προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης τους.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα4 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Κεντρικό Θέμα14 ώρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς