Κεντρικό Θέμα
Ξεκίνησε η επέκταση του Waste4Think στο Χαλάνδρι

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ξεκίνησε η επέκταση του προγράμματος Waste4Think ξεχωριστής διαλογής στην πηγή και αποκομιδής οργανικών υπολειμμάτων κουζίνας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και μέρους του Κάτω Χαλανδρίου.
Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου είχε τοποθετήσει 100 νέους καφέ κάδους μόνο για οργανικά στην περιοχή.
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου ο Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητής ΕΜΠ και δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος για την ανακύκλωση και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στο ερευνητικό πρόγραμμα Waste4Think, εξήγησαν την λειτουργία του νέου συστήματος του καφέ κάδου και ανέπτυξαν το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου για την μετεξέλιξή του από παραγωγό σκουπιδιών σε παραγωγό χρήσιμων προϊόντων με αξία, με μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.
Ήδη μετά από δύο χρόνια πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος Waste4Think έχουν εξαχθεί πολύτιμα συμπεράσματα για τη διαδικασία διαλογής στην πηγή, αποκομιδής και αξιοποίησης των οργανικών υπολειμμάτων τροφής, και ο Δήμος εισέρχεται πια στο επόμενο στάδιο της σταδιακής επέκτασης του προγράμματος σε όλο το Χαλάνδρι.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν