Περιβάλλον
Εξοπλισμός συλλογής βιοαποβλήτων από την Περιφέρεια στο Δήμο Σαρωνικού
Στο Δήμο Σαρωνικού βρέθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να παραδώσει απορριμματοφόρο και εξοπλισμό για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και κάδους εσωτερικού χώρου ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.
Η παράδοση έγινε στον χώρο του Δημαρχείου στον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Βασίλη Μπούτση, Αντιδημάρχων αλλά και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλη Κόκκαλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα, παρέδωσε στον Δήμαρχο Σαρωνικού ένα απορριμματοφόρο συλλογής καφέ κάδων (με δυνατότητα λειτουργίας ως πλυντήριο κάδων αλλά και για τον καθαρισμό του σημείου από όπου
γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων με χρήση πιεστικού, 110 από τους 180 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων που θα δοθούν συνολικά και 80 κάδους εσωτερικού χώρου
συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών που θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά και δημόσια κτίρια του Δήμου.
Ο κ. Φιλίππου, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, τόνισε ότι η παράδοση τόσο του απορριμματοφόρου όσο και των κάδων γίνεται σε μια χρονική περίοδο που οι ανάγκες του δήμου είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω του τεράστιου όγκου απορριμμάτων που παρατηρούνται κατά τη θερινή περίοδο από τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών στις παραλίες του δήμου.
Παράλληλα, ο κ. Φιλίππου επισήμανε ότι αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη και η επικαιροποίηση – αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων, στο οποίο έχει δοθεί ξεχωριστή βαρύτητα στη διαχείριση των κλαδεμάτων και των ογκωδών αντικειμένων, οι ποσότητες των οποίων αυξάνονται δραματικά τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς