Πειραιά
4ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Πολιτιστικών Προγραμμάτων ΔΔΕ Πειραιά
- «Η συνομιλία της Λογοτεχνίας με τον τόπο μας και τις άλλες μορφές Τέχνης» με την υποστήριξη Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη
Το 4ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Πολιτιστικών Προγραμμάτων με θέμα: «Η συνομιλία της Λογοτεχνίας με τον τόπο μας και τις άλλες μορφές Τέχνης» διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά – Τομέας Πολιτισμού και με Επιστημονικά Υπεύθυνη τη Δρ. Χρυσάνθη Κουμπάρου, Επόπτρια Ποιότητας ΔΔΕ Πειραιά.
Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Μαΐου, στις 9:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Νίκαιας “Παναγιώτης Γιαννάκης” (Κιλικίας 2 & Βεροίας).
Το Συμπόσιο φιλοδοξεί να εμπνεύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες να συνδεθούν με τη λογοτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους, ώστε:
- Να προσεγγίσουν βιωματικά με δραστηριότητές τους τη Λογοτεχνία και τη σχέση της με τις άλλες μορφές Τέχνης στον χρόνο και τον χώρο, ανοίγοντας έναν ευρύ ορίζοντα αναζητήσεων, με αφετηρία τα ποικίλα γνωστικά αντικείμενα.
- Να διερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους η Λογοτεχνία αποτυπώνει τη σχέση της με τον τόπο και συνομιλεί με τις άλλες Τέχνες.
- Να αναπτύξουν ερευνητικές δεξιότητες, ώστε προσεγγίζοντας το κοινωνικό περιβάλλον τους, να αναζητήσουν, να εντοπίσουν, να περιγράψουν και να αναδείξουν τους λόγους για τους οποίους η παρουσία των Λογοτεχνών και άλλων ανθρώπων του πνεύματος σημαδεύει και νοηματοδοτεί τον χώρο και τον χρόνο.
- Να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής τους και να ευαισθητοποιηθούν για τη διατήρηση της πολιτισμικής φυσιογνωμίας του τόπου τους.
- Να συνειδητοποιήσουν τον ρόλο των συναισθημάτων τους ερχόμενοι/-ες σε επαφή με την Τέχνη και να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά.
- Να αναπτύξουν ατομική και συλλογική δράση μέσα και έξω από το σχολείο.
Οργάνωση: Τομέας Πολιτισμού Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά
Υ.Π. Ανθή Γουρουντή
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου4 ημέρες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός8 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12