Παπάγου - Χολαργού
Στην υπό σύσταση Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού αναμένεται να αποτελέσει ιδρυτικό μέλος της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας, προκειμένου να έχει την δυνατότητα να παρέχει ρεύμα χαμηλού κόστους στα ευάλωτα νοικοκυριά.
Ειδικότερα, στην υπό σύσταση «συμμαχία» ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος αποδέχθηκε την σχετική πρόταση – πρόσκληση του Δήμου Αθηναίων και υπέγραψε το αρχικό μνημόνιο συνεργασίας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια που έχει στόχο την παραγωγή πράσινης ενέργειας που θα διατίθεται με χαμηλό κόστος στα ευάλωτα νοικοκυριά.
Στις 19 Μαρτίου επισημοποιήθηκε η πρόθεση συμμετοχής του Δήμου Παπάγου – Χολαργού σε αυτή την προσπάθεια, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί αφού καθοριστούν όλες οι επί μέρους προϋποθέσεις και όροι συμμετοχής.
Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Η κοινωνική πολιτική είναι υπεράνω πολιτικών πεποιθήσεων, όπως άλλωστε και η ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής απειλής. Οι Δήμοι έχουν αποδείξει πως σε κάθε κρίση είναι στο πεδίο, παλεύοντας με όλες τους τις δυνάμεις προς όφελος των πολιτών. Στο παρελθόν κάποιες προσπάθειες δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων δεν πέτυχαν και οφείλουμε να το παραδεχθούμε αυτό και να διδαχθούμε από όσα πιθανά λάθη έγιναν, ώστε να τα αποφύγουμε. Έγινε το πρώτο βήμα δημιουργίας της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας»
Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν 8 Δήμοι( Αθηναίων, Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού, Νέας Ιωνίας).
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα2 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας11 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ