Κοινωνία
Σε ζωντανά μουσεία μετατρέπει τις προσφυγικές κατοικίες ο δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη
Σε εργασίες ανάπλασης, συμφιλιώνοντας το παρελθόν με το παρόν, έχει προχωρήσει ο δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, σε μια προσπάθεια να ζωντανέψουν οι προσφυγικοί συνοικισμοί της Νίκαιας. Συγκεκριμένα αναδεικνύονται 23 πλυσταριά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ γίνονται προσπάθειες ώστε να ενταχθούν περισσότερα προσφυγικά τετράγωνα στο σχέδιο ανάπλασης.
Στη Νίκαια που αποτελεί το μεγαλύτερο προσφυγικό συνοικισμό στην Αττική και τον δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα μετά τη Θεσσαλονίκη, η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει από τις αρχές τους έτους, σε ένα μεγάλο έργο ανάπλασης. Πρόκειται για 23 εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους προσφυγικών κατοικιών που χτίστηκαν στα τέλη 1920, συνολικής επιφάνειας 12.600 μ², συνολικού προϋπολογισμού 980.000 ευρώ. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη μελέτησε τους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι έχουν τον χαρακτήρα εσωτερικής αυλής μέσα στα οικοδομικά τετράγωνα και οι εργασίες έχουν ως στόχο την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των προσφυγικών τετραγώνων, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι.
Στόχος της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη είναι «τα προσφυγικά σπίτια της Νίκαιας να συμφιλιώσουν το παρελθόν με το παρόν σε μια αρμονία οικιστικής πρωτοτυπίας, αναδεικνύοντας τη ζωντάνια, την επινοητικότητα και τη δημιουργικότητα των οικιστών. Η προσφυγική κατοικία ως φυσικός-αστικός χώρος και ως πολιτικός σχεδιασμός αλλά και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των κατοίκων της δημιουργούν ένα πρόσφορο τοπίο συντονισμένων δράσεων και ενεργειών εντός του οποίου θα αναπτυχθούν επιμέρους έργα, παρεμβάσεις και υπηρεσίες, οι οποίες θα επιδιώξουν την ανάδυση της ιστορικής μνήμης του τόπου και των κατοίκων».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς