Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιόρτασε το Μουσείο «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Για ακόμα μια χρονιά το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» συμμετείχε στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018, που διήρκεσε από 14 έως και 18 Μαΐου με διάφορες δράσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία.
Το μουσείο αυτές τις μέρες, δέχτηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και προσέφερε στο κοινό οργανωμένες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Την Παρασκευή 18 Μαΐου, εικοσιπέντε (25) παιδιά της πόλης συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Sleepover» – διανυκτέρευση στο μουσείο, μια σύγχρονη, διεθνή, μουσειολογική πρακτική, που προσφέρει μια βιωματική εμπειρία στα παιδιά.
Στη διάρκεια της βραδιάς, τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σημείο μηδέν», γνώρισαν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της άνοιξης στη Μικρά Ασία, συμμετείχαν στη δραματοποίηση παραμυθιών, σε διάφορα παιχνίδια και κοιμήθηκαν ανάμεσα στα ενθυμήματα και τις φωτογραφίες από τη Μικρά Ασία.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν