Νέας Ιωνίας
“ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΕΣΤ” στον δημοτικό κινηματογράφο Νέας Ιωνίας “ΑΣΤΕΡΑΣ”

Η κινηματογραφική λέσχη της Νέας Ιωνίας “ΜΠΛΟΚΟ” συνεχίζει τις προβολές της με επόμενο σταθμό “ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΕΣΤ” (2010), του Αλεξάντερ Κοττ. Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 9 Μαΐου και ώρα 8:30 μ.μ. στον δημοτικό κινηματογράφο Νέας Ιωνίας “ΑΣΤΕΡΑΣ” (Ασκληπιού 4).
Η ταινία αποτυπώνει με συγκλονιστικό τρόπο την ηρωική αντίσταση του σοβιετικού λαού στο φρούριο της Βρέστης, στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας, όπου εισέβαλαν οι Ναζί κατακτητές, για πρώτη φορά, στις 22 Ιουνίου 1941.
Ο σοβιετικός λαός, με 20.000.000 νεκρούς, με τα εκατοντάδες ισοπεδωμένα χωριά και πόλεις, με τα καλύτερα παιδιά του να πολεμάνε και να πέφτουν στην πρώτη γραμμή, με το αίμα και τη ζωή του, υπερασπίστηκε την ελευθερία του, την πατρίδα του, στέλνοντας μήνυμα ότι οι λαοί μπορούν να νικήσουν!
Σάλπισε την αντεπίθεση όταν οι ναζί κατακτητές έμοιαζαν ανίκητοι και έσπερναν τον όλεθρο στην ανθρωπότητα. Έδωσε κουράγιο στους λαούς όλης της γης και ώθηση στα αντιστασιακά, εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στην κατεχόμενη Ευρώπη που δυνάμωσαν ακόμη πιο πολύ τον αγώνα.
Η προβολή αυτή είναι αφιερωμένη στην 9η Μάη – Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, 80 χρόνια από την ιστορική στιγμή που ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο πιο φονικός πόλεμος στην ιστορία της ανθρωπότητας, έληξε με την ήττα του φασισμού και του ναζισμού, με την κόκκινη σημαία να κυματίζει στη καρδιά του κτήνους, στο Ράιχσταντ!
Η νίκη αυτή, η οποία επιτεύχθηκε με ηρωικές θυσίες, ανήκει στους λαούς που με τη συλλογική τους πάλη έβαλαν τέλος στον τρόμο και τη βαρβαρότητα, σπάζοντας την ίδια στιγμή τις αλυσίδες της καταπίεσης!
Τελικά, η 9η Μάη είναι μια χαλύβδινη υπενθύμιση ότι ο ναζισμός και ο φασισμός είναι το δολοφονικό χέρι του ίδιου συστήματος που σπέρνει σήμερα φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά σε κάθε άκρη του κόσμου.
Είναι μια ατσάλινη υπόσχεση ότι οι λαοί σήμερα μπορούν να βγουν νικητές!
Η ταινία “ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΕΣΤ”, μεταξύ πολλών διακρίσεων, έχει αποσπάσει 8 βραβεία στο κινηματογραφικό φεστιβάλ ΝΙΚΑ όπως και δύο χρυσούς αετούς, ενώ στο φεστιβάλ ΚΙΝΟΝΕWS απέσπασε το βραβείο της καλύτερης Ρωσικής ταινίας και το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ