Connect with us

Νέας Ιωνίας

Στην Αίγινα ο Ιωνικός Σύνδεσμος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Published

on

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, την Κυριακή 18 Μαΐου 2025, μέλη του τμήματος μπατίκ και της ομάδας γυμναστικής του Ιωνικού Συνδέσμου συμμετείχαν σε μια γεμάτη ενδιαφέρον ημερήσια εκδρομή στην Αίγινα.

Η καλή διάθεση και η ευθυμία επικράτησαν από το ξεκίνημα της διαδρομής, ήδη από το φέρυ μποτ. Φτάνοντας στο νησί, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν οδικώς στον δρόμο των καλλιτεχνών, δίπλα στη θάλασσα, θαυμάζοντας την οικία Μόραλη – Καπράλου με το εμπνευσμένο έργο «Μάνα του κόσμου», καθώς και την οικία Καζαντζάκη.

Ακολούθησαν μια όμορφη δασική διαδρομή που οδήγησε στην Παλαιοχώρα, (την παλιά πρωτεύουσα του νησιού), γνωστή και ως «νησιωτικός Μυστράς». Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, ενώ η περιήγηση ολοκληρώθηκε στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας, αποτίοντας έτσι και έναν συμβολικό φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά με αφορμή τη μέρα.

Το μεσημέρι, η ομάδα γευμάτισε και απόλαυσε παραδοσιακές γεύσεις στην πόλη της Αίγινας, ενώ δεν έλειψαν οι αγορές τοπικών προϊόντων, χαρακτηριστικών του νησιού.

Την εκδρομή οργάνωσαν και συνόδευσαν η Αγγελική Σαρηγιάννη, Κοσμήτορας, και η Φωτεινή Παπαδοπούλου, Γενική Γραμματέας του Ιωνικού Συνδέσμου. Στην ομάδα συμμετείχε επίσης ο Τάκης Κωστιδάκης, επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ