Ειδήσεις
460 ατομικούς καφέ κάδους παρέλαβε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεχίζει να αναπτύσσει το πρόγραμμα του καφέ κάδου καθώς σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, παρέλαβε 460 ατομικούς καφέ κάδους των 10 λίτρων, οι οποίοι προορίζονται για τα νοικοκυριά που έχουν δηλώσει ή θα δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό.
Ο κάθε κάδος είναι αριθμημένος και συνδέεται με το λογαριασμό παροχής ενέργειας, με αποτέλεσμα ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να ενεργοποιεί την πολιτική «πληρώνω όσο πετάω». Παράλληλα ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης παρέλαβε 20 κίτρινους κάδους οι οποίοι θα τοποθετηθούν άμεσα σε σχολεία με στόχο την αύξηση στην ανακύκλωση χαρτιού.
Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: « Το πρόγραμμα του καφέ κάδου αναπτύσσεται διαρκώς και η παραλαβή των 460 ατομικών καφέ κάδων είναι ακόμη ένα βήμα. Η διοίκηση τηρεί τη δέσμευσή της και εφαρμόζει την κυκλική οικονομία ενισχύοντας την ανακύκλωση και την ανταποδοτικότητα. Την ίδια στιγμή τοποθετούμε 20 κίτρινους κάδους σε σχολεία της πόλης με στόχο να αυξήσουμε την ανακύκλωση χαρτιού».
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας Μαρίνα Μαγκουρίλου τόνισε: «Το πρόγραμμα του καφέ κάδου στις κατοικίες των πολιτών προχωρεί. Σύντομα θα προμηθεύσουμε τα νοικοκυριά που έχουν κάνει αίτηση για το πρόγραμμα, με καφέ κάδους 10 λίτρων για την κουζίνα τους και μεγάλους κάδους των 240 λίτρων για την αυλή τους».
Σημειώνεται ότι όσες κατοικίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα του «καφέ κάδου» θα έχουν έκπτωση 5% κάθε χρόνο (για 4 χρόνια) στα δημοτικά τέλη!
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός