- Στη συμβολή των οδών Κοραή και Καζαντζάκη
Ολοκληρώνεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κατασκευή του πάρκου «τσέπης» στη συμβολή των οδών Κοραή και Καζαντζάκη στην Πεύκη, χωρίς επιβάρυνση για τον Δήμο, καθώς αποτελεί χορηγία της εταιρίας ΔEH AE, η οποία και θα το συντηρεί για 2 χρόνια.
Το πάρκο έχει έκταση περίπου 330 τ.μ., είναι κατασκευασμένο με φυσικά υλικά και θα είναι πλήρως βασισμένο στην κυκλική οικονομία, χωρίς χρήση σκληρών υλικών ή μπετό, με πλήρες σύστημα άρδευσης, ειδικούς διαδρόμους και αστικό εξοπλισμό (φωτιστικά, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, βρύση και ποτίστρα ζώων).
Το πάρκο περιλαμβάνει συνολικά 3 δέντρα, 372 θάμνους και 2 αναρριχώμενα και, σύμφωνα με τον Δήμο, «στόχο έχει να αποτελέσει ένα οικοσύστημα το οποίο θα μπορεί να επιτύχει την μέγιστη μεταβολή από άποψη: αισθητικής αναβάθμισης, χώρου περιπάτου και ανάπαυλας, κλιματικής αναβάθμισης, αύξησης της βιοποικιλότητας, δέσμευσης του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά παράλληλα και να προσφέρει ευκαιρίες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης, αναψυχής.»
Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Γιαννόπουλος σημειώνει: «Το πάρκο αυτό πρόκειται για μια μικρή όαση πρασίνου και αναψυχής που δίνει προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Θέλουμε οι κάτοικοι να το προσέξουν, να το προστατεύσουν και να το σεβαστούν.»