Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026
14.5 C
Athens
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026

    Δωρεάν μαθήματα μουσικών οργάνων για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Το Δημοτικό Ωδείο Πεύκης ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τη λειτουργία ενός νέου, εξειδικευμένου προγράμματος μουσικής εκπαίδευσης για μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη απόγευμα στο χώρο του Ωδείου.

    Τα μαθήματα παραδίδει ο Ανδρέας Χανιώτης, καθηγητής – μουσικός με επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή, ο οποίος διαθέτει εμπειρία στην εκπαιδευτική προσέγγιση παιδιών με διαφοροποιημένες ανάγκες μάθησης.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος, διδάσκονται μουσικά όργανα όπως αρμόνιο, φλογέρα, μεταλλόφωνο και κρουστά, με στόχο, μέσω της μουσικής, την επίτευξη βασικών μαθησιακών και γνωστικών στόχων που ενισχύουν την επικοινωνία, τη συγκέντρωση, τη συνεργασία και την αυτοέκφραση των μαθητών.

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με: ΔΕΠΥ, Αυτισμό, νοητική υστέρηση, κινητικές ή γλωσσικές δυσκολίες, δυσαριθμησία, σύνδρομο Down και άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

    Η διδασκαλία παρέχεται δωρεάν και τηρείται αυστηρά το εκπαιδευτικό και προσωπικό απόρρητο κάθε μαθητή.

    Με τη δράση αυτή, το Δημοτικό Ωδείο Πεύκης επιβεβαιώνει τον κοινωνικό και παιδαγωγικό του ρόλο, προωθώντας τη συμπερίληψη και τη μουσική ως μέσο ίσης ευκαιρίας στη μάθηση.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ