Με ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025.
Πρωταγωνιστές της δράσης ήταν, για ακόμη μία φορά, τα καταπληκτικά μικρά μέλη της Λέσχης, που με τη φαντασία, την ενεργή συμμετοχή και τις ιδέες τους δημιούργησαν μια ζεστή και δημιουργική ατμόσφαιρα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα παιδιά διάβασαν επιλεγμένα αποσπάσματα και συζήτησαν το σημαντικό παιδικό βιβλίο των Μανώλη Σφακιανάκη και Εύης Βουκελάτου, «Cyber Story – Περιπέτεια στο Διαδίκτυο», με την εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά (εκδ. Ελληνοεκδοτική). Μέσα από τον διάλογο και την ανάλυση, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τους κινδύνους του διαδικτύου και τη σημασία της επικοινωνίας με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και της αναζήτησης βοήθειας από ειδικούς όταν αυτό είναι απαραίτητο.
Αμέσως μετά, τα μέλη της Λέσχης δημιούργησαν αφίσα με τίτλο «Συμβουλές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου», με στόχο την ενημέρωση και άλλων παιδιών που επισκέπτονται τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε γιορτινό κλίμα, με τους μικρούς πολίτες να διακοσμούν χριστουγεννιάτικα δέντρα από χαρτόνι, χρησιμοποιώντας πολύχρωμα και λαμπερά υλικά. Οι δημιουργίες τους εκτίθενται στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και μπορούν να τις θαυμάσουν όλοι οι επισκέπτες.