Connect with us

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Ανοίγει ξανά, πιο όμορφο από ποτέ: Το Κτήμα Τζερμιά γίνεται χώρος πολιτισμού και αναψυχής

Published

on

Κτήμα Τζερμιά εσωτερικό κτηρίου

Ένα όνειρο 18 χρόνων γίνεται πραγματικότητα. Το ιστορικό Κτήμα Τζερμιά, στην οδό Βρυούλων 25, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του – αυτή τη φορά ως ένας σύγχρονος χώρος πολιτισμού, αισθητικής και αναψυχής, ανοιχτός σε όλους τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Από τη Δευτέρα 19 Μαΐου, ο εξωτερικός χώρος του κτήματος, αναμορφωμένος και γεμάτος πράσινο, θα λειτουργεί ως χώρος περιπάτου και χαλάρωσης, μια όαση δροσιάς μέσα στην πόλη.

Πρόκειται για μια πολύτιμη πολιτιστική παρακαταθήκη, καρπός της δωρεάς της Μαίρης Τζερμιά, η οποία επιθυμούσε το κτήμα, συνολικής έκτασης 3,7 στρεμμάτων να αξιοποιηθεί για το κοινό καλό. Σήμερα, η επιθυμία της εκπληρώνεται, τιμώντας τη μνήμη και την προσφορά της.

Το διατηρητέο κτήριο, εντός του κτήματος, με σεβασμό στην αρχική του μορφή, ανακατασκευάστηκε πλήρως και μετατρέπεται σε πινακοθήκη, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, φιλοξενώντας έργα υψηλής αισθητικής και εκθέσεις σύγχρονων και κλασικών δημιουργών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ