Κορυδαλλού
Στο ΕΣΥ εντάχθηκε το Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού

Την ικανοποίησή του για την ένταξη του Νοσοκομείου Κρατουμένων στο ΕΣΥ, εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας ότι ένα από τα αιτήματα της δημοτικής αρχής, των κρατουμένων και της κοινωνίας, που αφορούν στη βελτίωση συνθηκών ζωής των κρατουμένων, γίνεται πραγματικότητα. Παράλληλα, ζητά να προχωρήσει άμεσα η ένταξη και του Ψυχιατρείου των Φυλακών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Αναλυτικά, η δήλωση: «Η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, του Νοσοκομείου Κρατούμενων με την δημιουργία του Ειδικού Κέντρου Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού αποτελεί ιδιαίτερα θετικό βήμα. Ως δημοτική αρχή Κορυδαλλού εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, γιατί ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο και σταθερό αίτημα μας για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, την προστασία της υγείας και της αξιοπρέπειας των κρατουμένων. Πάγιο αίτημα του Δήμου και του κορυδαλλιώτικου λαού παραμένει η πλήρης και οριστική απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών από την πόλη. Όμως, έχουμε αποσυνδέσει τα κτίρια από τους ανθρώπους.
Κι αυτό το αποδεικνύουμε διαρκώς και με τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, τις δράσεις και τα προγράμματα, που υλοποιούμε για κρατούμενους και ασθενείς, μακριά τις περισσότερες φορές από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ελπίζουμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί γρήγορα το προεδρικό διάταγμα και να αποκτήσουν οι κρατούμενοι τις συνθήκες περίθαλψης και φροντίδας υγείας, που αρμόζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα αλλά και να προχωρήσει γρήγορα η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για ένταξη και του Ψυχιατρείου των Φυλακών στο ΕΣΥ».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν