Ειδήσεις
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής (Δείτε το έγγραφο)

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν υποστεί ζημιές
Μέτρα στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τα πρωτοφανή ακραία καιρικά φαινόμενα της Τρίτης ζητά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μετά την αίτηση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, προς την Περιφέρεια Αττικής ο Δήμος κηρύχθηκε δια μέσου της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, έπειτα από σύσκεψη του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων, αποφάσισε να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς αφενός την προκαταβολή μέρους των όποιων αποζημιώσεων προκύψουν για τους πληγέντες, αφετέρου ρυθμίσεις αναστολής της πληρωμής των οφειλών τους σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.
Και όλα αυτά την στιγμή που τα μεικτά κλιμάκια των μηχανικών Δήμου και Περιφέρειας Αττικής – σύνολο 8 ομάδες των 2 ατόμων – συνεχίζουν εντατικά τους ελέγχους προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αυτοψίες στις ιδιωτικές περιουσίες και τους δημοτικούς χώρους που έχουν υποστεί ζημιές, για να προωθηθούν, όσο το δυνατό συντομότερα, τα αιτήματα για τις αποζημιώσεις από τα ειδικά κρατικά κονδύλια των αρμόδιων υπουργείων.
Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν υποβληθεί γύρω στα 600 αιτήματα ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 300 αυτοψίες.
Θυμίζουμε, όποιος ιδιώτης ή επιχείρηση έχει υποστεί ζημιές και θέλει να κάνει αίτηση αυτοψίας μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα που έχει διαθέσει ειδικά για αυτόν τον σκοπό ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής: 2132000249, 2132000250, 2132000102, 2132000133.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν