Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026
15 C
Athens
Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026

    Δήμος Διονύσου: Επίσκεψη μαθητών του Λυκείου Κρυονερίου στις φυλακές Αυλώνα

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Συγκινητική δράση προσφοράς

    Τα σχολεία που λειτουργούν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα επισκέφθηκε ομάδα είκοσι ενός μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου Κρυονερίου, συνοδευόμενη από τρεις εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026.

    Η αποστολή συνόδευσε ένα μεγάλο και ένα μικρό φορτηγό του Δήμου Διονύσου, τα οποία μετέφεραν είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο εράνου που διοργάνωσαν το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο Κρυονερίου.

    Γονείς και κηδεμόνες του Κρυονερίου, αλλά και πολλοί πολίτες από όλο τον Δήμο Διονύσου, στήριξαν έμπρακτα αυτή τη σημαντική δράση προσφοράς και αλληλεγγύης.

    Κατά την επίσκεψη, οι μαθητές ενημερώθηκαν από το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της φυλακής για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, καθώς και για το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται καθημερινά μέσα σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

    Ακολούθησε μια ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των μαθητών του Λυκείου Κρυονερίου και των κρατουμένων μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της φυλακής. Οι νέοι που βρίσκονται σε κράτηση μίλησαν για τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους, αλλά και για τη σημασία που έχει για αυτούς η εκπαίδευση, η οποία αποτελεί μια αχτίδα ελπίδας και μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

    Παράλληλα αναδείχθηκε το ζήτημα του υπερπληθυσμού των εγκαταστάσεων, καθώς στο κατάστημα κράτησης φιλοξενείται μεγαλύτερος αριθμός κρατουμένων από αυτόν που μπορούν να υποστηρίξουν οι υποδομές.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ