Γλυφάδας
Συνεδριάζει η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας στη Γλυφάδα την Τρίτη 3 Οκτωβρίου
Κεντρικό θέμα συζήτησης η θαλάσσια ρύπανση, οι αρμοδιότητες των Δήμων και η ανάγκη εφαρμογής τοπικών σχεδίων διαχείρισης
Με πρωτοβουλία του Προέδρου Γ. Πατούλη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συγκαλεί συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας την προσεχή Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στις 14:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γλυφάδας με κύριο θέμα συζήτησης: «Θαλάσσια ρύπανση – Οι αρμοδιότητες των Δήμων και η ανάγκη εφαρμογής τοπικών σχεδίων διαχείρισης».
Την συνεδρίαση της Επιτροπής έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν και να παρέμβουν, οι Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου που επλήγη από τη ρύπανση που προκάλεσε το πρόσφατο περιστατικό της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων.
Ειδικότερα έχουν προσκληθεί οι δήμαρχοι των δήμων: Αίγινας, Αλίμου, Ασπροπύργου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελευσίνας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λαυρεωτικής, Παλαιού Φαλήρου, Πειραιά, Περάματος, Σαλαμίνας, Σαρωνικού, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας.
Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας είναι αναγκαία καθώς «χρειάζεται μια υπεύθυνη πληροφόρηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την πλευρά της Πολιτείας για το συγκεκριμένο θέμα. Όλοι μαζί οφείλουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε αποτελεσματικά, επιχειρησιακά σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών με στόχο τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Αλίμου2 ημέρες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός8 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12