Γαλατσίου
Το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Πράσινο και Αστική Ανάπλαση» έλαβε ο Δήμος Γαλατσίου
Η συμμετοχή του Δήμου Γαλατσίου στη 2η Διεθνή Έκθεση VERDE.TEC 2018 στέφθηκε από μια σημαντική διάκριση για το Γαλάτσι, καθώς κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Πράσινο και Αστική Ανάπλαση» των Greek Green Awards 2018, για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης του Άλσους Βεϊκου.
Τα βραβεία απονεμήθηκαν (στις 2/3/2018) σε Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για Βέλτιστες Πρακτικές Φορέων για το Περιβάλλον και την Αειφορία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Το Βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου «Βασίλης Παπαδιονυσίου» κα. Μαργαρίτα Μανδηλαρά. Στην τελετή παραβρέθηκαν και απένειμαν βραβεία ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κ.ά.
Οι 137 – στο σύνολο – προτάσεις που υπεβλήθησαν από ΟΤΑ για τις βέλτιστες πρακτικές και τις δράσεις των φορέων ΟΤΑ στους τομείς του Περιβάλλοντος, των τεχνολογιών αιχμής, της εξοικονόμησης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανακύκλωσης προϊόντων και υλικών και της κυκλικής οικονομίας, αξιολογήθηκαν, βαθμολογήθηκαν και βραβεύθηκαν από ειδική επιστημονική επιτροπή υψηλού κύρους.
Σημειώνεται ότι το σχετικό βραβείο που έλαβε ο Δήμος για το Άλσος Βείκου είναι αποτέλεσμα της επίπονης καθημερινής εργασίας δεκάδων δημοτικών υπαλλήλων στο Άλσος, αλλά και αποτέλεσμα της 1ης Διαχειριστικής Μελέτης Πάρκου – Άλσους στη χώρα που έλαβε ο Δήμος το 2016, αλλά και της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας του Άλσους από το Κράτος στον Δήμο που έγινε το Νοέμβριο του 2015.
Ο επόμενος στόχος του Δήμου Γαλατσίου είναι το Άλσος Βείκου να επεκταθεί πέρα από τα σημερινά του όρια και να δημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον το Μητροπολιτικό Πάρκο Τουρκοβουνίων, προσφέροντας σε χιλιάδες πολίτες του Γαλατσίου και της Αττικής, έναν ποιοτικό τόπο πρασίνου, χιλιάδων στρεμμάτων, που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής όλων μας.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν