Connect with us

Γαλατσίου

Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου σε δράση για την προστασία του Άλσους Βεΐκου

Published

on

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου, του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου, συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή περιβαλλοντική δράση με στόχο την προστασία του άλσους Βεΐκου και έγραψαν την εμπειρία τους στο ακόλουθο άρθρο:

«Μαθητές στη μάχη κατά της φωτιάς!

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, η Α’ Λυκείου του σχολείου μας συμμετείχε σε μια ξεχωριστή περιβαλλοντική δράση με στόχο την προστασία του τοπικού μας άλσους.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου, μαζέψαμε κουκουνάρια από το Άλσος Βεΐκου, το οποίο είναι πολύτιμο κομμάτι πράσινου που προσφέρει ανάσα ζωής στην περιοχή και τους κατοίκους της.

Ο λόγος της δράσης ήταν ιδιαίτερα σημαντικός. Τα κουκουνάρια, αν και μέρος της φυσικής χλωρίδας, είναι εξαιρετικά εύφλεκτα και μπορούν να συμβάλλουν στην ταχύτατη εξάπλωση πυρκαγιών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι, με τη συλλογή τους, συμβάλαμε στην πρόληψη πυρκαγιών και στην προστασία του δάσους από ενδεχόμενο κίνδυνο.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές συνεργαστήκαμε με ενθουσιασμό και ενσυναίσθηση. Εξοπλισμένοι με σακούλες και γάντια, που μας χορήγησε ο δήμος Γαλατσίου, μαζέψαμε κουκουνάρια από το δάσος του άλσους, ενώ παράλληλα μάθαμε για τη χλωρίδα της περιοχής. Ήταν μια εμπειρία που μας έφερε πιο κοντά στη φύση και μας έμαθε πως μικρές πράξεις μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο.

Η δράση αυτή ήταν μέρος ενός ευρύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, που έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την οικολογική συνείδηση στους μαθητές. Το άλσος είναι ένας πολύτιμος φυσικός θησαυρός και οφείλουμε να το προστατεύουμε.

Μέσα από την εμπειρία αυτή, συνειδητοποιήσαμε πως η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από εμάς, με απλές αλλά ουσιαστικές κινήσεις και είμαστε υπερήφανοι που βάλαμε και το δικό μας λιθαράκι.»
Συντάκτριες: Αγγελή Ελισάβετ, Ανδρή Ειρήνη, Ανδρή Κατερίνα, Γάκα Μαρία.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ