Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, 2026
17.5 C
Athens
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, 2026

    Ολοκληρώθηκε η 5η επέμβαση καταπολέμησης κουνουπιών

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Ο Δήμος Βριλησσίων, στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του, προβαίνει κάθε χρόνο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της καταπολέμησης των κουνουπιών εντός των διοικητικών του ορίων.
    Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου την 5η επέμβαση καταπολέμησης κουνουπιών στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 με συνδυασμένη εφαρμογή ταμπλετών προνυμφοκτονίας και ψεκαστικού μίγματος ακμαιοκτονίας, σε όλα τα φρεάτια και τα σημεία συγκέντρωσης υγρασίας, πάντα με εγκεκριμένα σκευάσματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
    Επισημαίνεται ότι η επιτυχία οποιουδήποτε προγράμματος διαχείρισης του προβλήματος των κουνουπιών απαιτεί την ευαισθητοποίηση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Περιφέρειας και όμορων Δήμων, αλλά και τη συμβολή κάθε πολίτη.

    Ειδικότερα ο κάθε πολίτης θα πρέπει:
    Να μη διατηρεί ακάλυπτα δοχεία με νερό και να απομακρύνει το στάσιμο νερό (πιατάκια γλάστρας κλπ).
    Να ποτίζει με τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται στάσιμα ύδατα.
    Να φροντίζει για την ανανέωση του νερού σε κολυμβητική δεξαμενή ή σε διακοσμητικά συντριβάνια και όταν δεν χρησιμοποιούνται να εκκενώνονται.
    Να χρησιμοποιεί εγκεκριμένα εντομοκτόνα – εντομοαπωθητικά.

    Ο Δήμος θα συνεχίσει το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών μέχρι οι συνθήκες του περιβάλλοντος να καταστούν μη ευνοϊκές για την αναπαραγωγή τους.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ