Αχαρνών
Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Μελέτης Αντιπλημμυρικών έργων στο Κεντρικό Μενίδι
Την περιοχή όπου εκτελούνται οι εργασίες της αντιπλημμυρικής μελέτης Συλλεκτήρα Σ2 και Δεξαμενής Ανάσχεσης Δ2 στο Κεντρικό Μενίδι, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Καθηγητή Εδαφολογίας κ. Ανδρέα Αντωνίου για την πορεία των εργασιών της Μελέτης και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος εργασιών και ολοκλήρωσης της.
Οι εργασίες Μελέτης Αντιπλημμυρικών έργων στο Κεντρικό Μενίδι πραγματοποιούνται στο τέρμα της οδού Κολοκοτρώνη και στην παρούσα φάση εκτελούνται εργασίες διερεύνησης γεωλογικών και υδρογεωλογικών συνθηκών για την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου.
Μετά το πέρας της επίσκεψης του στην περιοχή όπου εκτελούνται οι εργασίες ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Αχαρνών είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα της πόλης, που ουδέποτε αντιμετωπίστηκε συγκροτημένα και αξιόπιστα. Γι’ αυτόν τον λόγο μέχρι σήμερα ο Δήμος Αχαρνών δεν διαθέτει ώριμες μελέτες και φυσικά καμία δημοπράτηση αντιπλημμυρικού έργου. Με την μελέτη που διεξάγεται και ολοκληρώνεται σύντομα, θα αποκτήσουμε ώριμη μελέτη για ένα σοβαρό και τόσο αναγκαίο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, το οποίο δύναται να λάβει χρηματοδότη από χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Αττικής.»
Η Μελέτη “Οριστική Μελέτη Συλλεκτήρα Σ2 και Δεξαμενής Ανάσχεσης Δ2 στον Παλαιό Οικισμό του Δήμου Αχαρνών” υλοποιείται προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής προστασίας του Παλαιού Οικισμού του Δήμου Αχαρνών δηλαδή της περιοχής που περικλείεται από τον δακτύλιο της οδού Αριστοτέλους, ώστε η πόλη να αποκτήσει άμεσα δίκτυο σε ένα μεγάλο μέρος τουλάχιστον του κεντρικού τομέα της πόλης, να περιοριστεί το πρόβλημα και να μην υπάρξει εκ νέου κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης Μελέτης δεν επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό του Δήμου Αχαρνών καθώς αποτελεί δωρεά της μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτισμού και κοινωφελούς έργου “ΑΙΓΕΑΣ” του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών με την απόφαση 5/23-01-2018.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα4 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Κεντρικό Θέμα11 ώρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς