Αλίμου
Οι πρώτοι καφέ κάδοι βιοαποβλήτων εγκαταστάθηκαν στον Δήμο Αλίμου

Πρόκειται για το νέο «ρεύμα» αποκομιδής αποβλήτων, κατά το οποίο τα οργανικά απόβλητα (υπολείμματα τροφών, κλαδέματα, φρούτα, λαχανικά κ.λπ.) ρίπτονται στους καφέ κάδους, συλλέγονται από ειδικό απορριμματοφόρο και μεταφέρονται σε ειδική διαδημοτική μονάδα επεξεργασίας, για να γίνουν λίπασμα (κομπόστ).
Στον Άλιμο έχουν ήδη τοποθετηθεί καφέ κάδοι στα καταστήματα και, κάθε φορά που αδειάζουν, πλένονται αμέσως από το πρώτο «καφέ» απορριμματοφόρο του δήμου, που είναι από τα πλέον σύγχρονα που κυκλοφορούν.
Έχει ήδη δρομολογηθεί η διανομή καφέ κάδων και σε κατοικίες του Αλίμου, ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη και η προμήθεια τριών επιπλέον καφέ απορριμματοφόρων.
Με αυτό το νέο ρεύμα αποκομιδής απορριμμάτων δεν επιβαρύνεται η χωματερή, προστατεύεται το περιβάλλον και γίνεται μεγάλη οικονομία στον Δήμο, αφού δεν είναι αναγκασμένος να πληρώνει τέλη ταφής στη χωματερή.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν