Αθηναίων
«Πράσινες» γωνιές σε κάθε γειτονιά και πλατεία του Δήμου Αθηναίων

Με εντατικούς ρυθμούς -που συνεχίστηκαν και μέσα στον Αύγουστο- ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί το μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης και αναζωογόνησης του συνόλου των χώρων πρασίνου της πόλης.
Νέα δέντρα και φυτά προσφέρουν πολύτιμο οξυγόνο, αλλά και χρώμα σε κεντρικές πλατείες, άλση, πάρκα, πεζόδρομους και νησίδες, αναμορφώνοντας μέρα με τη μέρα τις 129 γειτονιές της Αθήνας.
Το πρόγραμμα της ανάπλασης του πρασίνου υλοποιείται βάσει λεπτομερούς σχεδιασμού, που εξασφαλίζει πάνω από όλα την ορθή χρήση και κατανάλωση νερού, μέσω της αναβάθμισης και πλήρους αυτοματοποίησης του αρδευτικού συστήματος. Παράλληλα, αποκαθίστανται φθορές, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, αντικαθίστανται κυβόλιθοι και άλλες σκληρές επιφάνειες και «αναζωογονείται» ο αστικός εξοπλισμός (υπαίθρια καθιστικά, κάγκελα κλπ.).
Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στον Αύγουστο, ολοκληρώθηκαν συνολικά 19 τέτοιες νέες πράσινες αναπλάσεις σε πυκνοδομημένες γειτονιές, όπως η Κυψέλη, η Νεάπολη, το Γουδή, ο Νέος Κόσμος, το Παγκράτι, το Μεταξουργείο, ο Βοτανικός, τα Πατήσια, το Γκύζη και οι Αμπελόκηποι. Συγκεκριμένα, οι πλατείες Ασκληπιού, Κοτζιά, Αυδή, Φλέμινγκ, Λαού, Παπαδιαμάντη, Αμφιτρίτης, Αγίου Θωμά, Ιπποκρατείου, Αγ. Σώστη και Γκύζη, οι πεζόδρομοι Πυθέου, Αγ. Ζώνης και Φωκίωνος Νέγρη, ο Λόφος Λαμπράκη, οι Σ. Πάτση, Δουργούτι, Πύρλα και Δαγκλή, επανασχεδιάστηκαν σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και πλέον αποτελούν σύγχρονους χώρους αστικού πρασίνου και αναψυχής με σημαντικά περιβαλλοντικά και λειτουργικά οφέλη για την πόλη, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Οι εργασίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, περιλάμβαναν τη φύτευση νέων δέντρων, χιλιάδων εποχιακών φυτών και θάμνων, αλλά και την τοποθέτηση χλοοτάπητα στους χώρους πρασίνου.
Παράλληλα, την ίδια περίοδο, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στις νησίδες επί των οδών Μπούσγου – Αλεξάνδρας, Καλλιρόης – Θεοφιλοπούλου και Κατεχάκη.
Σημειώνεται ότι οι εργασίες ανάπλασης, περιλάμβαναν εκτός από τις φυτεύσεις των δέντρων και των μεσογειακών φυτών, εμπλουτισμό του χώματος με εδαφοβελτιωτικά, τοποθέτηση χλοοτάπητα, όπου υπήρχε ανάγκη, και αναβάθμιση του συστήματος άρδευσης.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν