Αθηναίων
«Ανοιχτή Πόλη»: Συμμετοχή σε εκδήλωση για τον Σταθμό Πελοποννήσου
Στην εκδήλωση με θέμα «Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του σταθμού Πελοποννήσου» συμμετείχε την Παρασκευή η παράταξη του δήμου Αθηναίων, «Ανοιχτή Πόλη» με τον επικεφαλής της, Νάσο Ηλιόπουλο, στην αίθουσα του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου.
Η συζήτηση διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου και της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, με πρωτοβουλία της Ανοιχτής Πόλης και της δημοτικής συμβούλου και μέλους του ΣΦΣ Μαίρης Βαβαγιάννη Μαυρή, και είχε στόχο να αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργεί στην περιοχή η εγκατάλειψη του Σταθμού Πελοπονννήσου, καθώς και να διερευνήσει τρόπους επίλυσης τους.
Η Ανοιχτή Πόλη κατέθεσε πρόταση για συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου με τον Δήμο Αθηναίων στο συμβούλιο της 4ης δημοτικής Κοινότητας, η οποία υιοθετήθηκε με ενθουσιασμό από το σύνολο του κοινοτικού συμβουλίου.
Με δεδομένη την υψηλή αρχιτεκτονική αξία του κυρίως κτηρίου του σταθμού, τις ανάγκες των κατοίκων της 4ης κοινότητας για ελεύθερους χώρους και κτήρια, αλλά και την εν γένει επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής, η ανησυχία των Αθηναίων και ιδιαίτερα των κατοίκων της 4ης κοινότητας για τον Σταθμό Πελοποννήσου έχει αυξηθεί.
Πέρα από σημαντικό αρχιτεκτονικό μνημείο και τοπόσημο για την πόλη, ο Σταθμός προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για τη φιλοξενία λειτουργιών που χρειάζεται η περιοχή αλλά και για συνεργασίες της Κοινότητας με τον ΣΦΣ σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις. Στο παρακείμενο του σταθμού κτήριο στεγάζονται μάλιστα μία αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου φίλων του Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ) , αλλά και ο Τομέας Μοντελισμού του Συλλόγου που διαθέτει ένα εργαστήριο μοντελισμού καθώς και μία λειτουργική και εντυπωσιακή μακέτα.
Η δημοτική παράταξη δήλωσε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την ανάδειξη του χώρου και την απόδοσή του στις γύρω γειτονιές και στην πόλη.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις1 εβδομάδα ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα1 εβδομάδα ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές