Αγίων Αναργύρων - Καματερού
Ανοιχτές οι αιτήσεις συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Ξεκινούν οι αιτήσεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για το σχολικό έτος 2023-2024.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει ως στόχο την υποστήριξη μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, των οποίων η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του ιδιωτικού φροντιστηρίου. Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου πραγματοποιούνται μαθήματα και των τριών τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της αλληλέγγυας παιδείας που γεννήθηκε μέσα στην κρίση, ενώ υποστηρίζεται εξ’ ολοκλήρου με ίδια μέσα από την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.
Στελεχώνεται από ένα αξιόλογο δίκτυο εθελοντών εκπαιδευτικών, παρέχοντας βοήθεια σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε ότι «το Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκινάει πάλι τα μαθήματα του δημιουργώντας ένα δίχτυ ασφαλείας και κοινωνικής προστασίας για τους δημότες μας και τις οικογένειές τους μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι ανάγκες τους».
Λειτουργεί βάσει ειδικού κανονισμού που αποδέχονται και υπογράφουν οι γονείς/κηδεμόνες εξασφαλίζοντας την ομαλή και βέλτιστη πραγματοποίηση των μαθημάτων. Δικαιούχοι είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου, που οι οικογένειές τους πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Η συμμετοχή στο κοινωνικό φροντιστήριο είναι δωρεάν.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα5 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα2 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός