Άγίου Δημητρίου
Δυναμική παρουσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου στην 4η Attica Green Expo 2025

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η Attica Green Expo 2025, μια σημαντική έκθεση αφιερωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση, που αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτών, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στις πράσινες τεχνολογίες και το περιβάλλον. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Ακίνητο Παλαιού Φαλήρου, στο Tae Kwon Do, από τις 28 έως και τις 31 Μαΐου 2025.
Την Παρασκευή 30 Μαΐου ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, συμμετείχε σε ημερίδα με τίτλο «Κυβερνοασφάλεια & Τεχνητή Νοημοσύνη σε ΟΤΑ & Φορείς Δημοσίου», συμβάλλοντας σε έναν κρίσιμο διάλογο για τον ρόλο της τεχνολογίας στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη.
Ο Στέλιος Μαμαλάκης παρουσίασε αναλυτικά τους τομείς που μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των δήμων αλλά και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί για την ασφάλεια των συναλλαγών.
Στάθηκε ωστόσο, ιδιαίτερα στο ζήτημα του «ψηφιακού ανθρωπισμού» τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι αλγόριθμοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκχώρηση της ανθρώπινης ελευθερίας μέσω της αλγοριθμοποίησης της κοινωνικής ζωής, η οποία εισάγει μια μορφή αυτοματοποίησης με ψυχρή εξωανθρώπινη ορθολογικότητα. Αυτή η διαδικασία μειώνει δραστικά τους βαθμούς ελευθερίας και το περιθώριο αυτενέργειας των ανθρώπων. Ο όρος “ψηφιακός ανθρωπισμός σημαίνει την ανάγκη να υπερασπιστούμε τον πνευματικό πολιτισμό και την ελευθερία του ανθρώπου από την κυριαρχία των αλγορίθμων και της ψηφιακής εικόνας».
Το Σάββατο 31 Μαΐου ο Δήμαρχος, Στέλιος Μαμαλάκης, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα: «Τέλος ταφής απορριμμάτων – Τιμωρητικός ή αναπτυξιακός ο χαρακτήρας του», όπου συζητήθηκε ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η σημασία της ανακύκλωσης, αλλά και το πώς το τέλος ταφής μπορεί να λειτουργήσει με πιο εποικοδομητικό τρόπο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά, ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου: «Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη σημασία της ανακύκλωσης, αλλά και για το πώς το τέλος ταφής μπορεί να λειτουργήσει όχι ως τιμωρία, αλλά ως μοχλός ανάπτυξης και καινοτομίας. Μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις, επενδύσεις και συνεργασίες, μπορούμε να διαμορφώσουμε πόλεις που σέβονται το περιβάλλον και εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής για όλους».
Το Περίπτερο του Δήμου
Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο δήμος Αγίου Δημητρίου είχε δικό του περίπτερο στο οποίο παρουσιαζόταν το σύνολο των περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποιεί και αποσκοπούσε στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της ενεργής συμμετοχής των πολιτών.
Μεταξύ άλλων στο περίπτερο παρουσιαζόταν:
Η πρωτοβουλία «Καθαρή Γειτονιά – Καθαρή Πόλη»
Η ενημερωτική καμπάνια για την ανακύκλωση
Η ορθή διαδικασία απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων
Οι δράσεις αυτές κορυφώνονται ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, μεταφέροντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η αλλαγή ξεκινά από την καθημερινότητά μας και τις γειτονιές μας!
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν