Αγίας Παρασκευής
Συνάντηση του Δημάρχου Γ. Μυλωνάκη με καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής
Τη βούληση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής με στόχο τον εξωραϊσμό της, διαμήνυσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με ιδιοκτήτες καταστημάτων που βρίσκονται πέριξ της πλατείας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν προβλήματα και ανάγκες που υπάρχουν με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της πλατείας αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή.
Ειδικότερα οι καταστηματάρχες εστίασαν, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα που σχετίζονται με την καθαριότητα, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αύξησης του αριθμού των κάδων, τη σημασία ενίσχυσης του φωτισμού αλλά και της σήμανσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης αλλά και στα φαινόμενα bullying, με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα παιδιά.
Από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε πως στόχος του είναι η ανάπλαση της πλατείας, με συγκεκριμένες δράσεις εξωραϊσμού, προκειμένου να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. «Θέλουμε την κεντρική μας πλατεία καθαρή, για αυτό και έχουμε δώσει έμφαση σε αυτόν τον τομέα, αλλά και ασφαλή. Θα βάλουμε τάξη για να βλέπουν οι πολίτες ένα όμορφο αισθητικά περιβάλλον. Ωστόσο σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε συνεργάτες και συμμάχους, προκειμένου όλοι μαζί να πετύχουμε το στόχο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι σχεδιάζεται η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων για να μην εισέρχονται δίκυκλα στον πεζόδρομο και τόνισε πως σε συνεργασία μαζί τους θα οριστούν θέσεις και ωράριο φορτοεκφόρτωσης, με στόχο τη διευκόλυνση των καταστηματαρχών αλλά και των πολιτών που διέρχονται από την πλατεία. Παράλληλα, όπως ανέφερε, θα ενισχυθεί ο φωτισμός στο πλαίσιο της συνολικής παρέμβασης για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού που θα γίνει σε όλη την πόλη, ενώ τους ενημέρωσε πως στις προτεραιότητες είναι η τοποθέτηση καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, τονίζοντας πως ήδη έχει γίνει η χαρτογράφηση 90 σημείων για την τοποθέτηση τους.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Ιωάννης Λογοθέτης.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα7 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα4 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός