Νήσοι Νομού Αττικής
Κορωνοϊός: Χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού σε Πειραιά & Νησιά Αργοσαρωνικού
Συναγερμός έχει σημάνει στις τοπικές αρχές του ευρύτερου Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, καθώς το 4ο κύμα της πανδημίας βρίσκει τις εν λόγω περιοχές «ανοχύρωτες», λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμένων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες, ένα καλό ποσοστό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού απέναντι στη μετάλλαξη Δ, θεωρείται το 85%, έναντι του αρχικού 70-75%.
Για τον Πειραιά, το ποσοστό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού ανέρχεται μόλις στο 64%, ενώ το ποσοστό εμβολιασμένων ηλικίας 60 ετών και άνω αγγίζει το 75%.
Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού το ποσοστό είναι απογοητευτικό, καθώς για το γενικό πληθυσμό είναι μόλις 56%, ενώ για τους ηλικίας άνω των 60 ετών φτάνει το 77%.
Με το ρυθμό εξέλιξης της πανδημίας και με αυτά τα ποσοστά εμβολιασμού, εκφράζεται έντονη ανησυχία από τους ειδικούς, ιδιαίτερα για το επόμενο 3μηνο του χειμώνα!
Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και κυρίως οι μεγαλύτερες ηλικίες… και μάλιστα άμεσα, γιατί βρισκόμαστε στο και 5!
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου4 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα1 εβδομάδα ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα5 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός