Βουλή
Παρέμβαση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης
“Υποστελέχωμένο το Τμήμα
Ασφαλείας Γλυφάδας”
Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης σχετικά με το δυναμικό του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει τα εξής: “Τα τελευταία χρόνια, παρά τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομία, οι δείκτες εγκληματικότητας στα νότια προάστια της Αττικής παραμένουν ανησυχητικά υψηλοί. Διαρρήξεις κατοικιών, ληστείες διερχόμενων πολιτών και κάθε λογής εγκληματικές ενέργειες καταγράφονται σε συνεχή βάση, γεγονός που διαταράσσει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων.
Στην περιοχή της Γλυφάδας, ειδικότερα, το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει πληθώρα τέτοιων κρουσμάτων. Το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει σήμερα το εν λόγω τμήμα ανέρχεται όμως, μαζί με το διοικητή της υπηρεσίας, στα μόλις 21 άτομα, αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις ενός μεγάλου Δήμου, όπου εδρεύουν πολλές επιχειρήσεις. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην πράξη ο αριθμός αυτός μειώνεται ακόμα περισσότερο, καθώς συχνά καλούνται αρκετά άτομα εξ’ αυτών να ενισχύσουν άλλες υπηρεσίες των Αθηνών. Η εμπρηστική ενέργεια, εξάλλου, που εκδηλώθηκε πρόσφατα και είχε ως συνέπεια και την καταστροφή, μεταξύ άλλων, των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, κατέδειξε εμφατικότατα το πρόβλημα ασφαλείας της περιοχής”.
Κατόπιν των ανωτέρω o κ. Βαρβιτσιώτης ρωτάει τον Υπουργό αν “προτίθεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του τμήματος ασφαλείας Γλυφάδας”
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς