Βουλή
Ευάγγελος Βενιζέλος:”Το ΠΑΣΟΚ θα είναι εγγυητής των ομαλών εξελίξεων”
O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή για εκλογή Προέδρου πως το κόμμα θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του εγγυητή των ομαλών πολιτικών εξελίξεων για το καλό της χώρας ενώ έστειλε και μήνυμα για το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου:
“…Έρχομαι στο μεγάλο γεγονός της ημέρας, που είναι η διάλυση της Βουλής λόγω του εκβιασμού των θεσμών που επιβλήθηκε από την Αντιπολίτευση με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, η οικονομία σε αβεβαιότητα και αστάθεια με τη σύμπλευση όχι μόνο των ετερόκλητων δυνάμεων της Αντιπολίτευσης που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο, αλλά και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι όνειδος για τη δημοκρατία που ελπίζω να μην έχει βαθύτερες επιπτώσεις.
Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα κρατούν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Καλούνται να λάβουν μία απόφαση, για την πορεία της χώρας τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, κουβάλησε έως τώρα ένα τεράστιο και δυσανάλογο βάρος. Ακρωτηριαστήκαμε, πονέσαμε, ταπεινωθήκαμε, γίναμε το εξιλαστήριο θύμα για να στηρίξουμε τη χώρα και γιατί έπρεπε να καταβάλλουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης για τα λάθη της μεταπολίτευσης, που ανεξαρτήτως των προσώπων που κάθε φορά εμπλέκονται, είναι λάθη ιστορικά, λάθη παραταξιακά, λάθη εθνικά.
Τώρα όμως έχουμε να προστατεύσουμε ένα τεράστιο κεκτημένο. Έχουμε να διαφυλάξουμε τις δραματικές θυσίες του ελληνικού λαού. Οι θυσίες έπιασαν τόπο. Έχουμε πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Είμαστε ένα βήμα πριν την αλλαγή σελίδας, πριν την ολοκλήρωση του Μνημονίου και την έξοδο από αυτό, πριν από την επάνοδο της Ελλάδας στην κανονικότητα μιας υπερήφανης χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.
Το ΠΑΣΟΚ και προεκλογικά, καθώς εξακολουθούμε να έχουμε την ευθύνη της συμμετοχής στην Κυβέρνηση διεξαγωγής των εκλογών, θα προστατεύσει αυτό το κεκτημένο. Θα προσπαθήσει να εγγυηθεί τη λειτουργία της οικονομίας, των θεσμών της χώρας.
Αλλά μετεκλογικά όλα εξαρτώνται από την κρίση του ελληνικού λαού. Μετεκλογικά το ΠΑΣΟΚ θα είναι, μαζί με όλη τη Δημοκρατική Παράταξη, πάλι παρόν ως εγγυητής των ομαλών εξελίξεων. Χωρίς να δώσει άλλοθι σε κανέναν για τις ανευθυνότητες, τις δημαγωγίες και τις ψευδαισθήσεις που προβάλλει προς τον ελληνικό λαό. Αλλά προκειμένου η Ελλάδα, με σταθερότητα και ασφάλεια, να αλλάξει σελίδα, να αποκαταστήσει αδικίες, να κερδίσει το χαμένο έδαφος.
Αυτό τον εγγυητικό ρόλο δεν μπορεί να τον παίξει κανείς άλλος μέσα στο πολιτικό σύστημα. Δεν μπορεί να τον παίξει ούτε φυσικά η Αντιπολίτευση που διεκδικεί να κυβερνήσει χωρίς πρόγραμμα, ούτε νέα Κόμματα που έρχονται να λειτουργήσουν ως η νέα ΔΗΜΑΡ με τις αβεβαιότητες και τις ασάφειες και τις αντιφάσεις που είχε η ΔΗΜΑΡ στην προηγούμενη Βουλή. Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, γιατί πάνω στη βάση αυτή καλώ σε συστράτευση τους πάντες. Όλους τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς και εχέφρονες πολίτες.
Πάταξον μεν, άκουσον δε! Μπορεί κάποιοι να μας μισούν, κάποιοι να μας απεχθάνονται, κάποιοι να μας βρίζουν, κάποιοι να μας χρεώνουν δικαίως ή αδίκως όλα τα δεινά του τόπου και να μην αναγνωρίζουν τίποτε από όσα έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά και από όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ας ακούσουν όμως αυτό που λέμε. Είναι για το καλό της χώρας για το καλό της οικονομίας, για το καλό κάθε οικογένειας, κάθε επιχείρησης, κάθε εργαζόμενου, κάθε άνεργου. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη και ευθύνη σημαίνει πατρίδα, σημαίνει μέλλον”.
Διαβάστε επίσης:
Ο κύβος ερρίφθη:Πρόωρες εθνικές εκλογές
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν