Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σχολεία: Δωρεάν 5 self tests από την Τετάρτη για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Δωρεάν 5 self tests από την Τετάρτη θα δίνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα σχολεία της χώρας.

Τα self tests θα μπορούν να προμηθεύονται οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί από την Τετάρτη έως και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.

H λειτουργία του συστήματος διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 5 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και ώρα 08:00.

 

Σχεδόν 7.000 θετικά σήμερα

Στον εντοπισμό 6.948 θετικών self test στα σχολεία προχώρησαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές. Τα στοιχεία αυτά δεν προέρχονται από το σύνολο των τμημάτων, αλλά από τα περίπου 29.000 τμήματα που είχε ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω καιρικών συνθηκών.

Σήμερα, λειτούργησαν κανονικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αθήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα τους αναγκαίους ελέγχους, ώστε η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές δομές να γίνει με απόλυτη ασφάλεια. Εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής.

 

[Πηγή: protothema.gr]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ