Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: “Θα φτάσουμε τα 800 κρούσματα τη μέρα το Δεκέμβριο αν δεν πάρουμε νέα μέτρα”

Δημοσιεύθηκε

στις

«Προβλέψιμα ανησυχητική» χαρακτήρισε την πορεία του κορονοϊού στη χώρα ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης εκτιμώντας ότι τον Δεκέμβριο «θα έχουμε γύρω στα 800 κρούσματα καθημερινά αν δεν πάρουμε νέα μέτρα».

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι από τη στιγμή που θα πιάσει το κρύο θα ξεκινήσει η πίεση καθώς οι άνθρωποι πια κλείνονται σε χώρους με χειρότερο αερισμό. Σταδιακά, τα κρούσματα θα ξεπερνούν τα 400 τον Οκτώβριο και από τέλη Νοεμβρίου με Δεκέμβριο, θα έχουμε γύρω στα 800 κρούσματα καθημερινά αν δεν πάρουμε νέα μέτρα. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί καθώς θα έχουμε ήδη λάβει νέα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στο Open.

«Τα νούμερα είναι σταθερά υψηλά. Αν κρατούσαμε την τηλεργασία στο 75%, όπως είχαμε ήδη προτείνει από τον Αύγουστο, θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση. Από μέσα Οκτωβρίου πρέπει να έχουμε μάσκες μέσα και έξω. Θα βοηθούσε σημαντικά» τόνισε.

Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι «ήταν και παραμένει ευκταίο να γίνουν τάξεις των 15 παιδιών. Μια ιδέα θα ήταν να βρεθούν χώροι στους Δήμους. Σε τάξεις με μεγάλο συγχρωτισμό, όπως και σε τάξεις που λειτουργούν για παράδειγμα σε κοντέινερ ή σε υπόγειες αίθουσες εκεί είναι δύσκολο να τηρηθούν συνθήκες υγιεινής» εξήγησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ