Πολιτική
Σε άλλο χώρο προαυλίζονται οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου Αττικής
Ειδικό σχολείο χωρίς… αυλή
Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως τα παιδιά που φοιτούν στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ηρακλείου Αττικής για να προαυλιστούν πρέπει να χρησιμοποιούν έναν χώρο απέναντι από το σχολείο τους.
Ο εν λόγω χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα από το Δήμο καθώς το κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το ΕΕΕΕΚ (έναντι διόλου ευκαταφρόνητου μισθώματος που φτάνει σήμερα τα 12.500 ευρώ μηνιαίως) δεν διαθέτει αυλή. Τα παιδιά για να βρεθούν στο ακίνητο πρέπει να διασχίσουν την οδό Ζαλοκώστα. Και μπορεί η απόσταση του ακινήτου από το κτίριο να είναι μικρή αλλά επειδή μιλάμε για παιδιά με ειδικές ανάγκες ο κίνδυνος δεν είναι αμελητέος έστω και αν συνοδεύονται από τους καθηγητές τους που λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα φύλαξης.
Το θέμα αυτό έχει επισημανθεί κατά καιρούς και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος όπου συζητήθηκε το ζήτημα του ενοικίου, σχετική αναφορά έκανε και ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Δήμου ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Διευθυντής αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλα κτίρια στο Ηράκλειο που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν άμεσα το ΕΕΕΕΚ λόγω των συγκεκριμένων προδιαγραφών που θέτει η νομοθεσία εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του σχολείου. Ο Διευθυντής είπε πως το κτίριο δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σχολείου αλλά συμπλήρωσε πως σαν προσωρινή λύση είναι καλό καθώς αναμένεται το έργο κατασκευής κτιρίου για το ΕΕΕΕΚ από τον ΟΣΚ στην οδό Πευκών. Ο Διευθυντής ανέφερε ακόμα πως υπάρχει καλή σχέση με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που στεγάζει το ΕΕΕΕΚ σχετικά με τη χρήση και διαμόρφωση των χώρων για να μπορούν να φοιτήσουν εκεί 80 μαθητές.
Γιώργος Μαστοράκος: “Ο Δήμος δεν είχε ευθύνη στην επιλογή”
Σχετικά με την επιλογή του κτιρίου ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος είπε πως αυτό επιλέχθηκε έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό και αφού κατατέθηκε μια μόνο προσφορά και η σύμβαση είχε γίνει με την τότε Νομαρχία χωρίς ο Δήμος να έχει καμία ευθύνη. Τόνισε όμως πως υπήρχε έντονη πίεση να βρεθεί κτίριο καθώς το ΕΕΕΕΚ συστεγαζόταν με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα.
Αναγκαία η πίεση στον ΟΣΚ για να προχωρήσει το έργο
Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε και το κολλημένο εδώ και χρόνια έργο ανέγερσης νέου κτιρίου για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ στο οικόπεδο του ΟΣΚ στην οδό Πευκών. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Δημήτρης Μπούκης, ενημέρωσε το Σώμα πως βάσει της ενημέρωσης που είχε από τον ΟΣΚ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του κτιρίου στην οδό Πευκών. Για αυτό άλλωστε, όπως είπε, δεν κρίνεται σκόπιμο να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης σε άλλο κτίριο στην περιοχή. Επίσης τονίστηκε πως έχει γίνει έρευνα στην περιοχή και δεν βρέθηκε κτίριο κατάλληλο να φιλοξενήσει το ΕΕΕΕΚ. Κοινή συνισταμένη πάντως όλων των πλευρών ήταν να ασκηθεί πίεση στον ΟΣΚ ώστε να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες με το έργο.
Τελικά, όπως γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο, το Σώμα αποφάσισε να παρατείνει τη σύμβαση για χρήση μέρος του ακινήτου που στεγάζει το σχολείο μέχρι τις 15 Ιουλίου και να γίνει προκήρυξη από τον αρμόδιο φορέα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν