Πολιτική
Στα πέντε εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του έργου

Bιοκλιματική ανάπλαση
της Λεωφόρου Θηβών
Την ικανοποίησή της για την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της ένταξης στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης της Λ. Θηβών, εκφράζει η Δημοτική Αρχή του Αιγάλεω.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 5.100.000 ευρώ και αφορά την Ανάπλαση και περιβαλλοντική αναβάθμιση της Λ. Θηβών από Π. Ράλλη μέχρι Λ. Αθηνών.
Με την υλοποίηση του έργου θα βελτιωθεί η λειτουργικότητα και η προσβασιμότητα των κοινόχρηστων χώρων για την διευκόλυνση των δημοτών, κυρίως των μαθητών και των Ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Ακόμη, με την ολοκλήρωση του έργου επιτυγχάνεται η συνολική αναβάθμιση του Δήμου Αιγάλεω σε σχέση με το ευρύτερο αστικό περιβάλλον, ενώ διαμορφώνονται όροι και προϋποθέσεις ευνοϊκού μικροκλίματος.
Ταυτόχρονα δημιουργούνται νέοι χώροι πρασίνου και δενδροφυτεύσεις, ενώ με την βελτίωση των οδικών υποδομών επιτυγχάνεται η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.
Με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται η συνολική αισθητική και λειτουργική ανάπλαση της οδού, ενώ η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η χρησιμοποίηση οικολογικών υλικών στις πλακοστρώσεις, τις επιστρώσεις και τους χρωματισμούς, συμβάλλει στην μείωση της θερμοκρασίας και των ατμοσφαιρικών ρύπων.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες :
1.Δημιουργία χώρων στάθμευσης, οδεύσεων τυφλών και ραμπών ΑΜΚ,
2.Τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού όπως παγκάκια , κάδοι απορριμμάτων, κολονάκια παρεμπόδισης παράνομης στάθμευσης κλπ,
3.Ανακατασκευή και ενίσχυση των δικτύων άρδευσης, ύδρευσης και αποχέτευσης,
4.Αντικατάσταση και προσθήκη νέων φωτιστικών για τον επαρκή φωτισμό τόσο του οδοστρώματος όσο και της νησίδας.
5.Εφαρμογή βιοκλιματικών στοιχείων (όπως η ανακατασκευή των πλακοστρώσεων συνολικής επιφάνειας 19.300 μ2 με ψυχρά και φωτοκαταλυτικά υλικά, η ανακατασκευή του ασφαλτικού οδοστρώματος συνολικής επιφάνειας 18.368,00μ2 με φωτοκαταλυτική ψυχρή επίστρωση τσιμεντοειδούς βάσης, η ενίσχυση φυτεύσεων με 1210 δέντρα, 740 θάμνους και 1000 μ2 χλοοτάπητα τόσο κατά μήκος των πεζοδρομίων όσο και στη νησίδα κλπ), καθώς και
6.Δημιουργία παρτεριών και μεμονωμένων θέσεων φύτευσης που θα καλυφθούν με χυτοσιδηρές εσχάρες.
Δήλωση του Δημάρχου
Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Χρήστος Καρδαράς, υπογραμμίζει:
«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει συνολικά την πόλη μας. Είναι έργο υπερτοπικού χαρακτήρα αφού η Λ. Θηβών έχει αναδειχθεί σε κεντροβαρικό οδικό άξονα που εξυπηρετεί μια σειρά Δήμων.
Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής, το περιφερειακό συμβούλιο και την Αντιπεριφέρεια Δυτικού τομέα για την απόφαση τους να εντάξουν το έργο στον προϋπολογισμό της περιφέρειας για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Οι συντονισμένες ενέργειες της Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ Βαθμού δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση έργων υπερτοπικής σημασίας για την Δυτική Αθήνα με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας.
Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία εργαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν