Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

“Όρκος τιμής” για την Μαρία Ανδρούτσου

Δημοσιεύθηκε

στις


Την Κυριακή 31 Αυγούστου ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Αγ. Δημητρίου σε θερμό κλίμα και σημαντική προσέλευση αφού την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί απλοί πολίτες, πλήθος εκπροσώπων των περισσότερων φορέων και συλλόγων του Δήμου Αγ. Δημητρίου, αθλητικών, γονεϊκών, πολιτιστικών, αλλά και του συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου.
Στην πρόσκληση της Δημάρχου, κας Μαρίας Ανδρούτσου για την τελετή της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ανταποκρίθηκαν οι νέες Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νερούτσου από την παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» και κ. Μεθυμάκη από την παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ», ενώ παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης.  Με την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας των νέου Δημοτικού Συμβουλίου, η Δήμαρχος και οι επικεφαλής των λοιπών δημοτικών παρατάξεων απηύθυναν χαιρετισμούς.
Η Δήμαρχος χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία της: «Τα προηγούμενα χρόνια κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ως πρώτη προτεραιότητα τις οικογένειες και τους συμπολίτες μας που υπέστησαν τα δεινά των μνημονιακών αποφάσεων λιτότητας. Τώρα όμως πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπέρα, πρέπει να ασχοληθούμε με την ανάπτυξη της πόλης, να ασχοληθούμε με την εργασία, να ασχοληθούμε με το δημόσιο συμφέρον, με το δημόσιο χώρο, να αξιοποιήσουμε όλους τους οικονομικούς πόρους, είτε προέρχονται από εθνικές χρηματοδοτήσεις, είτε από κοινοτικές. Αποτελεί δέσμευση και υποχρέωση για εμάς να σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ που χρειάζεται να διαχειριστούμε: με αξίες όπως η διαφάνεια, με διαδικασίες ουσιαστικής και  όχι τυπικής διαβούλευσης, με διαδικασίες συμμετοχικού προγραμματισμού, με την Κοινωνία των πολιτών δίπλα μας και όχι απέναντι. Αυτό είναι το χρέος του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό οφείλουμε να διαφυλάξουμε, αυτό νομίζουμε πως εμπεριέχει ο όρκος που δώσαμε σήμερα απέναντι στο λαό της πόλης. Είναι όρκος τιμής για να στρατευτούμε στις δημόσιες υποθέσεις. Οφείλουμε να στραφούμε προς το σύνολο και τους πολίτες, να ασχοληθούμε με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη στα θέματα των πολιτών μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ